Nymöhamn

Du är här:   Start > Båtarna > Kajak

Kajak

Kajak 450

Längd: ca 450 cm, Bredd: ca 60 cm. Vikt: ca 12 kg. 

En SOF-kajak är inte en kopia av eskimåkajaker. Det är en modern kajak, där man behållt originalets fördelar och den byggs efter dina behov och önskemål.

Den miljövänliga versionen byggs av trä, linneduk och linoljefärg. En del stål i skruv och vinklar finns också.

Funktion

En SOF är tålig. Polyesterduken som används är av flygplanskvalité och tåligare mot kollisioner än glasfiberkajaker. Materialet tål kollision med stenar utan att få bestående skador som repor eller sprickor. Polyesterduken målas för att bli vattentät. 

Utrustning

Det finns inga vattentäta skott i en SOF-kajak. Allt bör därför packas i vattentäta påsar. Kajaken har (nästan) det antal lastluckor som du vill ha och dom är (nästan) placerade där du vill ha dom. En lucka bakom sittbrunnen är standard. Luckan är av tyg och fäster med kardborre.

Kulören är valfri, färgen är vattenbaserad eller enligt egna önskemål. Däcksduken kan vara samma som skrovet och målas.

Tillbehör

I sittbrunnen ska du ha en seasock, som är en vattentät tygpåse du sitter i. Vattnet som kommer in i kajaken kommer inte längre än till sittbrunnen. Det samma gäller sand, löv och annat. 

Alla paddlare bör ha en reservpaddel. Fästen för en paddel ingår alltid. Som extra fast utrustning på kajaken kan en längsgående lina monteras längs relingen. Bra att hålla i om du faller ur. Om du alltid paddlar en tom kajak, så bör du ha ett par vattentäta påsar eller annat som flytelement. Dessa kan förmonteras då i för och akter. En olastad kajak flyter vattenfylld.

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login