Nymöhamn

Du är här:   Start > Båtarna > Rodd > Roddkatamaran

Roddkatamaran

Längd: ca 450 cm, Bredd: ca 120 cm. Skrovbredd: 40 cm.
Vikt: ca 29 kg med roddrigg. Broschyr.

Funktion

C450-cat är stabil i vattnet, känns trygg när det går lite vågor och erbjuder en möjlighet att se bottnen när du ror på grunt vatten. Utrymmet mellan skroven ligger ofta i skugga och öppnar ett panoramafönster. Du måste inte ha ett rullsäte. Den är kursstabil också när det blåser. Lastytor och lastytrymmen finns det gott om plats för. Roddriggen monteras med 4 bultar i skrovet på ett par minuter.

En Roddkatamaran är tålig. Polyesterduken som används är av flygplanskvalité och tåligare mot kollisioner än ett glasfiberskrov. Materialet tål kollision med stenar utan att få bestående skador som repor eller sprickor. Polyesterduken målas för att bli vattentät.

Utrustning

Kulören är valfri på skrov, däck och roddrigg. Färgen är vattenbaserad eller enligt egna önskemål. Däcksduken kan vara samma som skrovet och målas eller så kan däcket täckas med fototryck. Roddrigg med transportfäste för åror. Fast fotstöd. Åror av trä med årklykor. Kardborrfästen för fötter.

Tillbehör

Lastyta på för- eller akterdäck och lastluckor mitt på däcket.  Fäste för vändlina. Glasfiberåror och årinfästning. Rullsäte med PU-hjul. Fotstöd som är justerbart längdled, höjdled och som har justerbar vinkel.

 Åror
Vridbara glasfiberåror går att montera på roddriggen.

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login