Nymöhamn

Du är här:   Start > Båtarna > Rodd > Roddplatform


Roddplatform

Längd: ca 400 cm, Bredd: ca 82 cm, Volym: ca 220 liter. Vikt: ca 19 Kg.

Funktion

C400-rodd är lätt att bära ner till vattnet. Enkel att hantera. Vänder på en femöring och det snabbt. Är i grunden samma som paddelplattformen, men har stöd och fästen för roddrigen. Behöver inga fenor för att hålla emot sidokraften, som när du paddlar. Ska du bara ro plattformen, så är stöden för roddriggen ingen lastyta utan ett specialfäste.

Det går att kombinera rodden med SOT och/eller SUP till en PROPPS. Vill du ha lastyta till C400-rodd, så monteras den långt akter ut. Roddplattformen känns stabil och är stabil men inte gjord för öppet vatten. Vill du har en ännu stabilare båt för mer öppet vatten, så välj katamaranen istället

C400-rodd är stabil i vattnet eftersom den är så bred. Du måste inte ha ett rullsäte. C400-rodd är tålig. Polyesterduken som används är av flygplanskvalité och tåligare mot kollisioner än ett glasfiberskrov. Materialet tål kollision med stenar utan att få bestående skador som repor eller sprickor. Polyesterduken målas för att bli vattentät.

Utrustning

Kulören är valfri på skrov, däck och roddrigg. Färgen är vattenbaserad eller enligt egna önskemål. Däcksduken kan vara samma som skrovet och målas eller så kan däcket täckas med fototryck. Roddrigg med transportfäste för åror. Fast fotstöd. Åror av trä med årklykor. Kardborrfästen för fötter.

Tillbehör

Lastyta på akterdäck.  Fäste för vändlina. Glasfiberåror och årinfästning. Rullsäte med PU-hjul. Fotstöd som är justerbart längdled, höjdled och som har justerbar vinkel.

Powered by CMSimple| Template: ge-webdesign.de| Login